oud goud

Oud goud?

Bij het maken van gouden sieraden vind ik het mooi om oud goud te recyclen. De goudindustrie vraagt veel van de mensen die erin werkzaam zijn en van moeder aarde. Door sieraden te gebruiken die in hun huidige vorm geen dienst meer doen en maar ergens in een lade liggen, hoeft de aarde en haar mensen niet nog een keer belast te worden. In veel gevallen geeft het bovendien een extra dimensie wanneer oud goud in een nieuw sieraad verwerkt wordt. Bijvoorbeeld in het geval van erfstukken of sieraden uit de jeugd die niet meer gedragen worden. Zo komen emotie en de kracht van edelstenen samen in een sieraad.

Wanneer je een sieraad laat maken en je levert daarbij oud goud in ga ik als volgt te werk; Allereerst maken we het ontwerp en zal ik een prijs bepalen zonder rekening te houden met het inleveren van oud goud. Daarna zal ik het metaal dat je inlevert controleren op echtheid en hoeveelheid karaat en vervolgens zal ik het wegen. Voor iedere gram 14kt goud ontvang je 18,50 euro. De totale waarde van het ingeleverde goud wordt vervolgens van de prijs afgetrokken.

Heb jij nog oude sieraden liggen waar je niets mee doet en zou je deze graag in een mooie edelstenen sieraad van InnerPieces laten verwerken? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!

oud goud