Skip to content
_DSC7591_IG

VERZORGING VAN JE SIERAAD
Om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw sieraad, is een goede verzorging belangrijk. Het maakt een wereld van verschil in de levensduur van jouw juweeltje.

Doe jouw sieraden uit wanneer je gaat douchen, sporten, tuinieren, schoonmaken en slapen. Wees voorzichtig met bodylotion, handgel, parfum of geparfumeerde producten, zij kunnen de metalen en de stenen in jouw sieraad flink beschadigen.
Wanneer je jouw sieraad niet draagt leg je haar het beste op een donkere, niet vochtige plaats. Het originele sieradendoosje is hiervoor ideaal. Je voorkomt hiermee bovendien beschadiging door krassen tegen andere sieraden.

Maak je sieraad af en toe schoon met lauwwarm water en een zeer milde (liefst ongeparfumeerde) zeep. Gebruik eventueel een zachte tandenborstel voor de lastiger te bereiken plekjes zoals de achterkant van een steen bij opengewerkte zettingen. Pas wel op voor het afvoerputje in de wasbak!

Metalen: zilver
Wanneer er zilver in jouw sieraad verwerkt zit bestaat de kans dat zij na verloop van tijd gaat oxideren (“zwarten”). Dit zwarten is een natuurlijk proces wat plaatsvindt onder invloed van zuurdeeltjes in de lucht of in jouw huid. Hoe snel dit gebeurt hangt onder andere af van de PH waarde van de huid. Door met regelmaat jouw sieraad te poetsen met een droge doek is de zwarte aanslag makkelijk te verwijderen. In extreme gevallen kun je eventueel een licht zilverpoetsmiddel of een juwelendoekje gebruiken. Doe dit echter met mate en vermijd het oppervlak van de steen.

_DSC0374

Metalen: goud
InnerPieces gebruikt alleen (al dan niet gerecycled) 14 en 18 karaat goud in haar sieraden. Goud in haar puurste vorm (24 karaat) oxideert niet maar is te zacht om te verwerken in sieraden. 14kt en 18kt zijn dus opgebouwd uit goud en andere metalen zoals zilver. Hoe lager het aantal karaat, hoe meer andere metalen er in het goud gelegeerd zijn. Al gebeurt het zelden, het kan wel eens voorkomen dat bijvoorbeeld het zilver in de legering reageert met de zuurgraad in de huid zodat een lichte verkleuring onder het sieraad op de huid te zien is. Dit gebeurt dan met name bij ringen onder extremere omstandigheden zoals hitte en zweten. Deze verkleuring wrijf je zo van de huid af en heeft verder geen nadelinge effecten.

_DSC0128_IG

Edelstenen
InnerPieces verwerkt in haar sieraden de mooiste stenen. Edelstenen zijn een natuurproduct welke verschillende eigenschappen bezitten. Voor de levensduur van de steen in jouw sieraad zijn vooral de porositeit en hardheid van belang. Zo zijn bijvoorbeeld opalen en maanstenen makkelijk te beschadigen en krassen omdat ze relatief zacht zijn. Draag deze dan ook met extra voorzichtigheid. Stenen met hoge porositeit, zoals Chrysocolla of Turkoois, willen liever niet gereinigd worden in water omdat dit het oppervlak van de steen kan aantasten.
Neem bij twijfels over het dragen of reinigen van jouw stenen sieraad gerust contact op.

Geregen sieraden
De sieraden met edelsteen kralen zijn geregen op gecoat zilverdraad, zijde- of nylondraad of speciaal elastiek. Al deze materialen zijn duurzaam, maar komen liever niet in contact met water. Zo kan zijde uitrekken en nylon en de coating van zilverdraad kunnen hun rekbaarheid en flexibiliteit verliezen zodat ze kunnen scheuren of barsten.
Afhankelijk van hoeveel je deze geregen producten draagt zal op den duur opnieuw rijgen nodig zijn. Merk je dat jouw product extra aandacht nodig heeft? Neem even contact op.